Na více než 30 hektarech a 150 metrech převýšení pěstuje rodina Guerrieri Gonzaga již několik dekád víno, které svým významem přesahuje nejen region, ale i hranice Itálie. Víno San Leonardo je dědicem prastaré tradice Bordeaux blend a směsicí odrůd Cabernet Sauvignon, Carmenère a Merlot. Největší víno San Leonardo 2011 bylo letos zvoleno nejlepším vínem Itálie, při každoročním hlasování odborníků v této anketě.

Degustační večeře ve středu 23.listopadu v Aromi se bude účastnit i majitel vinařství, markýz Anselmo Gonzaga, který představí vína ze svojí produkce, napárována s pečlivě vybranými pokrkmy této degustační večeře. 

 

AMUSE BOUCHE

Topinambur, lardo, krém z kozího sýra

Topinambur, lardo, goat cheese cream

Sauvignon Vette 2015

 

ANTIPASTO

Studené tomatové consomé, carpaccio z hovězí svíčkové, ančovičky

Cold tomato consomé, beef carpaccio, anchovies

Terre di San Leonardo 2013

 

PRIMO

Pappardelle, kachní konfit, jedlé kaštany, pecorino

Pappardelle, duck confit, chestnuts, pecorino

San Leonardo 2010

 

SECONDO

Pečený jelení hřbet, černá kapusta, dýně

Roasted deer loin, black cabbage, pumpkin

San Leonardo 2000

 

DOLCE

Výběr italských sýrů

Selection of Italian cheeses

San Leonardo 1999

 

Degustační večeře začíná v 19:30 v privátním salónku restaurace Aromi a cena za jednu osobu je 1 990 Kč.