Tři italští šéfkuchaři představí chutě pobřeží Amalfi

23. říjen 2016


Amalfi je právem nazýváno jedním z nejkrásnější pobřeží Itálie. Roberto Propt (Ristorante A’ Paranza Atrani), Enza Scocca (Ristorante Taverna Buonvicino) a Enzo Cozzolino (Ristorante Giardiniello) jsou tři šéfkuchaři, které spojuje láska k tomuto kraji a hlavně ke zdejší kuchyni. Každý z nich si zakládá na čerstvých lokálních surovinách. Jejich jídla jsou jednoduchá, ale dokonale vystihují bohaté chutě tohoto kraje.  

Jedinečnou možnost ochutnat menu vytvořené a uvařené těmito třemi italskými šéfkuchaři budete mít už ve čtvrtek, 27. října v resturaci Aromi a v sobotu, 29. října v restauraci La Bottega Tusarova.  


Dva říjnové večery s italskými šéfkuchaři budou inspirované červeno-zeleno-bílou italskou vlajkou. V Aromi tak ochutnáte červené menu, ve kterém se objevují například cherry rajčata, červený tuňák, nebo třešně a v La Bottega Tusarova zelené menu složené zejména z mořských plodů a tradičních receptů. 
 
Každé menu bude sommeliérem párované s víny Tenuta San Fancesco. 

 

Na co se můžete těšit?

27. října od 18:00 v Aromi 

Špalda s kostičkami tuňáka
“Muzzaglia” těstoviny s hlavounem tuponosým a mušlemi v tomatové omáčce
Rybí polévka v malém domácím chlebu
Caprese s ricottou a omáčkou z lesních jahod

Cena 1490 Kč

29. října od 18:00 v La Bottega Tusarova

Caponatina ricca s fazolovým pyré
Gnocchetti plněné brokolicí a kalamáry s cherry rajčátky
Mořský ďas s grilovanou červenou dýní
Citrónový dort z Amalfi Coast

Cena 1450 Kč

Těšíme se, že vás při této jedinečné příležitosti uvidímev Aromi či v La Bottega Tusarova.