O NÁS


Italská restaurace Aromi nabízí širokou škálu čerstvých ryb
a mořských plodů a reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na původní kvalitní a čerstvé italské suroviny, ze kterých jsou jídla připravována.

Restaurace Aromi byla otevřena v roce 2005. Majitelem je šéfkuchař Riccardo Lucque, který se zaměřuje především na přírodní suroviny a dále na dovoz typických italských produktů, které ještě nebyly zavedeny na tuzemský trh a v neposlední řadě také na bio produkty od menších italských dodavatelů. Díky osobním vztahům Riccarda Lucqueho s dodavateli je zaručena nejvyšší kvalita vybraných produktů. Aromi se proto stala domovem pravé italské kuchyně.

Každý den si můžete vybrat z pestré nabídky čerstvých sladkovodních i mořských ryb. V letní sezóně mohou hosté posedět na otevřené zahrádce až pro 40 osob. Místní vinotéka čítá přes 300 italských vín
a několik druhů grappy.

OCENĚNÍ

Kvalitou poskytovaných služeb dosáhla restaurace Aromi řady prestižních mezinárodních ocenění. Po devíti po sobě jdoucích letech od 2006 do 2014 získala ocenění BIB Gourman Michelin. V roce 2005 restaurace Aromi obdržela cenu Condé Nast Traveler za nejlepší nově otevřenou restauraci v České republice a současně se umístila mezi 10 nejlepšími nově otevřenými restauracemi na světě. V témže roce dostala ocenění Grand Restaurant Award Top Ten od veřejnosti, v roce 2009 cenu Grand Restaurant Top Ten od komise expertů. V roce 2017 Aromi obdrželo cenu Euro Toques, kterou získávají většinou jen michelinské restaurace, a to za práci se sezónními a lokálními potravinami.