JARNÍ MENU

Jaro je tady a s ním přichází do Aromi i čerstvý vítr v podobě nového jarního menu. My jsme se neskutečně těšili, až na talíři najdeme nové kombinace chutí, vytvořené ze svěžích sezónních ingrediencí. 

Jarní menu šéfkuchaře Petra Špejzla je plné barev, reprezentuje moderní italskou kuchyni v tom nejlepším slova smyslu. Pojďme si jej představit.

U uvedení nového menu byl i sám Riccardo a v nabídce předkrmů, tedy nechybí jeho oblíbené Vitello tonnato, které podáváme s pečeným brzlíkem. 

Další novinkou mezi předkrmy jsou dušené artyčoky se sledi a pecorino primo sale či kroketa připravená z langustýn s krevetovou majonézou. 

A pro ty z vás, kteří milují carpaccio, doporučujeme to naše, připravené s výjimečně chutného prémiového masa - carpaccio z vysoké roštěné “US PRIME” a rajčatový chléb à la Toscana. Z polévek ochutnejte silný drůbeží vývar s tradiční italskou zavářkou, citronovými passatelli. 

K jaru neodmyslitelně patří mladý zelený hrášek, z něj jsme připravili krémovou polévku s parmicí nachovou. 

A přejděme k pastě. Ochutnejte spaghetti se srdcovkami a lehce zauzenými rajčaty či strozzapreti s lahodným krabím masem. 

A co byste řekli na klasické tortellini s parmezánovou fondutou a telecí omáčkou či  paccheri ”Borgo Pace” a omáčka amatriciana? 

Hlavní chody jsme vyměnili rovnou všechny a nechybí mezi nimi čerstvá ryba ani chobotnice. Objednejte si pošírovaný filet z tresky s tomatovou vodou a mořšskými šneky či grilovanou chobotnici s cukrovým hráškem, černou quinoou a telecí demi-glace. 

Pokud je ve vašem hledáčku maso, máme pro vás konfitovaný pupek z mléčného selete s krémovou špenátovou kaší, nakládanými cibulkami Borettane a mangoldem či grilované jehněčí kotletky s pistáciovo-mátovou krustou, baby brokolice s omáčkou s kapary.

A jsme u konce, ale tady to vlastně začíná. Doufáme, že jste si z nového menu vybrali. 

Přijďte ochutnat jarní menu, svoje místo si můžete rezervovat na emailu info@aromi.cz nebo na čísle +420 222 713 222. Celý tým Aromi se už moc těší, až jej přijdete ochutnat.