O NÁS


Italská restaurace Aromi je již od sých začátků expertem na ryby, mořské plody a reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na původní kvalitní a čerstvé italské suroviny, ze kterých jsou jídla připravována.

Restaurace Aromi byla otevřena v roce 2005. Majitelem je šéfkuchař Riccardo Lucque, který se zaměřuje především na prvotřídní suroviny a dále na dovoz typických italských produktů od tamějších malododavatelů. Díky osobním vztahům Riccarda Lucqueho s nimi zaručujeme nejvyšší kvalitu vybraných produktů. Aromi se proto stala domovem autentické italské kuchyně ve fine dinningovém prostředí.

Každý den si můžete vybrat z pestré nabídky čerstvých sladkovodních i mořských ryb. V letní sezóně mohou hosté posedět na otevřené zahrádce až pro 40 osob, kde se nachází i gril.
Vinotéka v Aromi čítá přes 300 italských vín a několik druhů grappy.

OCENĚNÍ

Kvalitou poskytovaných služeb dosáhla restaurace Aromi řady prestižních mezinárodních ocenění. Po devíti po sobě jdoucích letech od 2006 do 2014 získala ocenění BIB Gourman Michelin.

V roce 2005 restaurace Aromi obdržela cenu Condé Nast Traveler za nejlepší nově otevřenou restauraci v České republice a současně se umístila mezi 10 nejlepšími nově otevřenými restauracemi na světě. V témže roce dostala ocenění Grand Restaurant Award Top Ten od veřejnosti, v roce 2009 cenu Grand Restaurant Top Ten od komise expertů.

V roce 2017 Aromi obdrželo cenu Euro Toques, kterou získávají většinou jen michelinské restaurace, a to za práci se sezónními a lokálními potravinami. Jednou z nejdůležitějších cen v poslední době jsou Three Forks od průvodce Gambero Rosso.