LETNÍ MENU

12. srpen 2019

Riccardo Lucque naučil Česko, co je italská kuchyně a do Prahy přivez ty nejčerstvější ryby a mořské plody, které začal hostům ukazovat na tácu přímo u stolu. Aromi je místem, kde běžně najdete v nabídce ryby jako je kambala, smuha, parmice, ropušnice, mořského vlka, ďase i jiné. U nás to zkrátka voní mořem od rána až do večera.

Šéfkuchař Petr Špejzl a jeho tým přináší na váš talíř to nejlepší z Itálie, ryby s omáčkami jako beurre blanc, s kapary a citronem, lanýžovou i jinými. Nové À la carte menu Aromi se řídí sezónností a věřte, že v létě vám nabídne ty nejkrásnější zážitky. Petr si připravil několik novinek, které vás svou chutí zavedou do středomoří. Pojďte ochutnat. 

Novým předkrmem na menu je burrata s kantábrijskými ančovičkami a zauzenými rajčaty Datterino. Chod bez něhož by léto v Aromi nebylo létem.

Ochutnejte i italské risotto podávané s carpacciem z krevet a granátovým jablkem. Na talíři se potkalo spojení chutí a různých struktur, které na vás udělá rozhodně dojem.

Zveme vás i na pastu, Rigatoni “Benedetto Cavalieri” Siciliana se syrovým černým tuňákem. Chod v němž jsme nechali vyniknout část toho nejkvalitnějšího masa z tuňáka.    

A na závěr vám tady máme to nejlepší, hlavní chody za jejichž chuť i plating vzdáváme poklonu šéfkuchaři. Ochutnejte grilovanou smuhu královskou se sezónní zeleninou, liškami a srdcovkami a dejte si také grilovanou chobotnici s fazolemi Cannellini, čekankou Treviso a pomerančovou omáčkou. 

Nové menu je opravdu nádherné, udělejte si čas a přijďte si jej vychutnat.