Se stoupajícími teplotami měníme i naše menu. Přijďte si vychutnat nové svěží kombinace na naši zahrádku. Tam vás ruch Prahy 2 nedostihne! Sezónní suroviny plné chuti nelze nemilovat. Proto jsme je hojně zařadili do našeho nového jarního menu, které si už nyní můžete vychutnat v restauraci, na slunné terase nebo přímo na naší zahrádce. Petr Špejzl se svým týmem obměnil téměř celé menu, rozhodně se tedy máte na co těšit.

Dříve, než vám odhalíme nové pokrmy, prozradíme, které stálice se na našem menu udržely. I nadále si můžete pochutnat na oblíbeném hovězím tataráku s grilovaným morkem, vývaru z kohoutka s kohoutími hřebínky nebo třeba na topinamburovém risottu se zauzeným úhořem. Stejně tak jsme nemohli vyřadit ani křehká hovězí žebra se zauzenou bramborovou kaší a cibulovými srdíčky.

U nových předkrmů si zaručeně užijete chuť moře. Dovolenou vám připomene kombinace sicilských krevet se svěží mučenkou, krémovou burratou a sušenkou z korýšů stejně jako fritované mořské plody se zázvorovou majonézou. Svěží a překvapivou kombinaci nabízíme i u sépiových tagliatelle na orestovaném sýru robiola s meruňkovým a citronovým coulis a quinoa popcornu. Kategorii polévek doplnil lehký krém ze zeleného hrášku s restovanými kalamárami a crumblem se sépiovým inkoustem.

Novinky nemohly minout ani kategorii těstovin. Doporučujeme vyzkoušet Paccheri, zvláštní druh těstovin původně z Kampánie a Kalábrie připomínající Cannelloni. Ty náš tým doplnil o omáčku ze straška, který v Itálii patří mezi klasicky používané mořské plody a připomíná protáhlého ráčka. Jako další hvězdu na menu představujeme speciální tortellini plněné pecorinem di Fossa „Beltrami“ se zauzeným máslem a kapkami balzamikového octa. Označení di Fossa prozrazuje zrání pecorina v díře, skále nebo proláklině přímo ve sklepě. Často společně se senem a slámou, což mu dává specifickou chuť. Naše pecorino pochází od producentů Beltrami z regionu Marche.

Mezi hlavními chody musíme vyzdvihnout grilovanou chobotnici s karotkovým pyré, romanescem a marinovanou červenou cibulí. Barevně jídlo připomíná hotové umělecké dílo. Rybí novinkou je zprudska opečený tuňák s grilovanými olihněmi, omáčkou z petrželky a bramborami Anna. Pokud dáváte přednost drůbeži, doporučujeme naši variaci mladého kuřete s artyčoky, mladou řepou a fava fazolkami.

Neváhejte a přijďte ochutnat jarní menu v restauraci Aromi. Svoje místo si můžete rezervovat na emailu info@aromi.cz nebo na čísle +420 222 713 222.