Amalfi je právem nazýváno jedním z nejkrásnější pobřeží Itálie. Roberto Propt (Ristorante A’ Paranza Atrani), Enza Scocca (Ristorante Taverna Buonvicino) a Enzo Cozzolino (Ristorante Giardiniello) jsou tři šéfkuchaři, které spojuje láska k tomuto kraji a hlavně ke zdejší kuchyni. Každý z nich si zakládá na čerstvých lokálních surovinách. Jejich jídla jsou jednoduchá, ale dokonale vystihují bohaté chutě tohoto kraje.
Jedinečnou možnost ochutnat menu vytvořené a uvařené těmito třemi italskými šéfkuchaři budete mít už ve čtvrtek, 27. října v resturaci Aromi a v sobotu, 29. října v restauraci La Bottega Tusarova.
Dva říjnové večery s italskými šéfkuchaři budou inspirované červeno-zeleno-bílou italskou vlajkou. V Aromi tak ochutnáte červené menu, ve kterém se objevují například cherry rajčata, červený tuňák, nebo třešně a v La Bottega Tusarova zelené menu složené zejména z mořských plodů a tradičních receptů.
Každé menu bude sommeliérem párované s víny Tenuta San Fancesco.
Na co se můžete těšit?
27. října od 18:00 v Aromi
Špalda s kostičkami tuňáka
“Muzzaglia” těstoviny s hlavounem tuponosým a mušlemi v tomatové omáčce
Rybí polévka v malém domácím chlebu
Caprese s ricottou a omáčkou z lesních jahod
Cena 1490Kč
29. října od 18:00 v La Bottega Tusarova
Caponatina ricca s fazolovým pyré
Gnocchetti plněné brokolicí a kalamáry s cherry rajčátky
Mořský ďas s grilovanou červenou dýní
Citrónový dort z Amalfi Coast
Cena 1450Kč
Těšíme se, že vás při této jedinečné příležitosti uvidímev Aromi či v La Bottega Tusarova.