NOVÉ MENU

Intenzivní dojem a zážitek, to jsou naše první dojmy z nového menu šéfkuchaře Petra Špejzla a jeho týmu. Za celým menu stojí spousta příprav a tastingů, aby bylo menu pro hosty opravdovým zážitkem a dostali to nejlepší z Itálie.

Letos na podzim jsme posbírali dvě významná ocenění z nichž máme upřímnou radost a je to pro nás závazek být ještě lepšími. Jsme neskutečně nadšení, že restaurace Aromi získala ocenění v žebříčku TOP 50 nejlepších italských restaurací mimo Itálii a obdržela 11. místo. A velkým úspěchem je zisk tří vidliček Gambero Rosso, prestižního digitálního průvodce Top Italian Restaurants v zahraničí. Věříme, že nové menu naplní vaše očekávání, pojďte si jej představit.

V kategorii předkrmů máme spoustu skvělých novinek. Ochutnejte vejce 62 °C se třemi variacemi květáku - bílý, žlutý, fialový a černý lanýž, který vám chod zastrouhá servis u stolu. Dále pak restované mušle sv. Jakuba s krémem z černé kapusty a sýr stracciatella a chipsy z černé kapuy.  Náš hlavní dodavatel masa Domenico Celli pro nás produkuje skvělé Fiocco di Prosciutto. To pochází z vepřové kýty, používané k výrobě slavného Culatello di Zibello. Fiocco di Prosciutto vám servírujeme s čerstvým kozím sýrem , dýňovou zmrzlinou a chipsem z dýně.

V nadbídce předkrmů zůstalo i oblíbené carpaccio z vysoké roštěné “US PRIME” , jen jsme pozměnili přílohu. Na podzim je to soté ze sezónních hub a stařený parmezán.

Z polévek vás zveme na consommé z hovězí oháňky s cappelletti. Polévka, která má opravdu sílu, protože vývar pomalu táhneme kolem 20 hodin. A podzimním hitem bude určitě krémová kaštanová polévka a cotechinem.

A pojďme na delikátní pastu, spaghetti "Benedetto Cavalieri" se silnou omáčkou  s krevetami Mazzancolle a bottargou. Na podzim se hodí divočina, šéfkuchař Petr proto připravil risotto s toskánským ragú z divočáka a nakládanými smrkovými výhonky.

Další novinkou jsou ravioli plněné salsicciou di Bra a cizrnové pyré s citronem. A co nás hodně baví je naše verze tagliolini alla carbonara. Italskou klasiku jsme vám chtěli naservírovat trochu jinak, a tak jsme ji rozdělili na jednotlivé komponenty.

Krásný plating uvodí tyto hlavní chody. Ochutnejte srnčí hřbet s petrželovou strouhankou s černým kořenem, červenou cibulí Tropea a omáčkou z Tonka fazolí či grilovaná chobotnice s pečeným celerem, oříškovým máslem a pomerančovou omáčkou.

Užijte si každý jeden chod z nového menu, všechny jsou skvělé.