Vážení hosté,
rádi bychom Vás informovali o velmi významném ocenění, které obdržel náš majitel a italský šéfkuchař Riccardo Lucque zejména díky naší restauraci.
Generální tajemník italské kulturní instituce Accademia Italiana della Cucina pan Paolo Petroni ocenil ve středu 21. května 2014 uznáním dokonalost italské kuchyně v České republice. Slavnostní předání cen se konalo během recepce na italském velvyslanectví. Hlavními protagonisty večera byli dva šéfkuchaři, Riccardo Lucque a Matteo De Carli, kteří v České republice propagují a chrání kvalitní italskou kuchyni.
Riccardo Lucque, majitel restaurací Aromi, La Finestra a Il Mercato, obdržel ocenění „Premio Giovanni Nuvoletti“ za úsilí vyvinuté pro zachování, pochopení a zhodnocení tradiční dobré kuchyně. Byly rovněž zdůrazněny jeho vysoké podnikatelské schopnosti, které mu umožnily otevřít v Praze také dva hojně navštěvované obchody s bistry zaměřenými na italskou gastronomii.
Další ocenění, „Award of Good Food 2014“ bylo předáno Matteovi De Carli, majiteli restaurace Casa De Carli v historickém centru Prahy.
Paolo Petroni řekl: „Gastronomie je dědictvím podléhajícím neustálým změnám. Úkolem nejlepších kuchařů je vytvořit rovnováhu mezi sklonem k inovaci a ochranou tradic“.
Zároveň s pochvalou dovedností oceněným šéfkuchařům Petroni zdůraznil, že v zahraničí se nachází mnoho italských restaurací, kde se vaří lépe než v Itálii.
Je to poprvé, co Delegace Praha zmíněné akademie předává tato ocenění. „I toto je projevem kvalit oceněných šéfkuchařů a vysoké úrovně italských restaurací v České republice dosažené v těchto letech“, řekl akademik Paolo Ferrari, zakládající člen Delegace Praha.
O kulinářský prožitek večera se postarali ocenění šéfkuchaři, kteří připravili vynikající menu: houskové knedlíčky se špenátem na másle se šalvějí, telecí líčka, teplý zabaione s dezertním vínem St. Michael Eppan, ovocné košíčky plněné krémem, koláče s lískovými a vlašskými ořechy. Při této výjimečné příležitosti byla podávána excelentní vína St. Michael Eppan, San Michele Appiano: Pinot Nero, Sauvignon a Passito Comtess (kolekce Sanct Valentin).
Chtěli bychom tímto poděkovat Accademii Italiana della Cucina za udělené ocenění, kterého si Riccardo Lucque i celý tým restaurace velmi váží.
Budeme se moc těšit na Vaši příští návštěvu.
Riccardo Lucque a Aromi tým