Lanýžový večer s La Cucina di San Pietro a Pettine
6/12 18:00
Vážení hosté,
přijměte pozvání na jedinečný večer plný luxusních chutí, který se odehraje 6. prosince v Aromi. Našimi speciálními hosty budou Carlo Caporicci, majitel renomované restaurace La Cucina di San Pietro a Pettine a jeho dcera Alice Capricci. La Cucina di San Pietro a Pettine se nachází v samém srdci Umbrie, v oblasti, kde vyrůstají ty nejlepší druhy lanýžů. Můžete si tak být jistí, že dostanete na stůl to nejlepší.
Večer bude postaven na konceptu "four hands cooking", kdy vám šéfkuchař Marco Giampaoli společně s Alicí Caporicci
představí neopakovatelné lanýžové menu. V každém chodu budou zahrnuty lahodné lanýže a ochutnáte hned několik druhů.
Těšte se na večer plný vkusu, elegance a perfektního spojení italské kuchyně s nejlepšími surovinami.
LANÝŽOVÉ MENU BY ALICE & MARCO
AMUSE BOUCHE
Lanýžové espresso / Espresso al tartufo
Bignè craquelin se sýrem Taleggio D.O.P. / Bignè craquelin al Taleggio D.O.P.
Tarteletka, houbové ragú, černý lanýž / Tartelette, ragù di funghi, tartufo nero
Franciacorta Berlucchi '61 Extra Brut
Marinovaný vaječný žloutek, guanciale, créme anglaise s bílým lanýžem
Tuorlo marinato, guanciale, crema inglese e tartufo bianco
Barbaresco, Produttori del Barbaresco, Piemonte 2019
Smažený králík, sladkokyselý celer, omáčka cacciatore a lanýž Uncinato
Coniglio fritto, sedano in agrodolce, salsa alla cacciatora, tartufo nero uncinato
Barbera D´Alba, Roberto Voerzio, Piemonte 2015
Domácí těstoviny frascarelli, variace květáku, bílý lanýž
Frascarelli, declinazione di cavolfiore, tartufo bianco
Barolo, Elio Altare, Piemonte 2018
Filet z kambaly, černý kořen, omáčka meunière, lanýž Scorzone
Filetto di rombo, Scorzonera e mugnaia di tartufo scorzone
Barbaresco Cottá, Sottimano, Piemonte 2017
Cappuccino in bianco, kaštany v rumu, redukce z mléka, káva, vanilkový kuskus, bílý lanýž
Cappuccino in bianco, castagne al rum, riduzione di latte, caffe, couscous alla vaniglia, tartufo bianco
Moscato D´Asti, Paolo Saracco, Piemonte 2022
Petit four a káva
Petit four e caffè
Na každý chod budou přidány 4 gramy lanýžů.
Menu ........................................... 3 450 Kč / osoba
Vinné párování ............................ 1 950 Kč / osoba