PODZIMNÍ MENU

Aromi, první restaurace Riccarda Lucque, která si od svého otevření drží svůj nezaměnitelný rukopis. Ty nejkvalitnější ingredience a jednoduchost italské kuchyně, to vše se spojuje v harmonickou a elegantní kombinaci. A ve stejném duchu se nese i nové podzimní menu šéfkuchaře Petra Špejzla a jeho týmu. Pánové si dali na čas, ale z tastingu víme, že skvělé věci potřebují svůj čas a toto menu právě dozrálo do chvíle, kdy vám jej můžeme slavnostně představit.

Začnete s předkrmy, jako antipasti ochutnejte telecí jazyk s čočkou Beluga, tuňákovou majonézou a bottargou a také mušle sv. Jakuba s omáčkou z červené řepy a jogurt s růžovým pepřem.

Hovězí tatarák na pečené morkové kosti s rozmarýnovým extraktem a hovězími škvarky, vás zaujme už způsobem servírování a následuje chuťový požitek.

Mezi polévky jsme zařadili vývar z langustýn s kukuřicí a bottoncini se sýrem Bittovýtečný bramborový krém s černou kapustou a marinovanými houbami.

Přejděme k primi, z pasty se těšte na calamarata s treskou, rajčaty cuore di bue a jarní cibulkou.

Dále ochutnejte naše italské risotto s tatarákem z krevet Mazzancole, s krémem z černého pepře a wakame prachem.

Velmi příjemnou podzimní volbou jsou agnolotti al plin plněné kachním masem s pyré z Tropea cibule a Granny Smith jablkem.

Pokud vám chybí chuť moře, pak bucatini s mořskými plody a sušenými rajčaty Datterino budou tou pravou volbou, tento pokrm vás přenese na pobřeží Itálie.

Grilovaný halibut s pomeranči, Borlotti fazolemi a kakaovými boby se nám zapsal do chuťové paměti a nemůžeme na něj přestat myslet.

A poslední novinkou, kterou vám představíme je srnčí hřbet s hruškovou terinou, perníkovým crumblem a omáčkou z rumu Zacapa Edición Negra.

Přijďte ochutnat podzimní menu, svoje místo si můžete rezervovat na emailu info@aromi.cz nebo na čísle +420 222 713 222. Těšíme se na vás!